Tuesday, December 6, 2011


                                                                 Kuningkobra





Kuningkobrad on kõige pikemad mürkmaod (kuni 5,6 m). Nad on laialtlevinud Kagu-Aasia metsades. Kuningkobra on üks ohtlikematest madudest terves maailmas.
Kui madu tunneb end ohustatuna, tõstab ta 1/3 oma kehast püsti, näitab kihvasid ning häälitseb. Nad ründavad kiiresti ning nende mürk mõjub koheselt ohvri närvisüsteemile. Ühe hammustuse mürgikogusega saaks ta tappa 20-40 täiskasvanud meest või elevanti. Surm saabub 15-40 minutiga.Kuningkobrad on tuntud ka selle poolest, et nad söövad teisi madusid.
         Kui teised lihasööjad maod pole toidu suhtes eriti valivad ning söövad kõike, mis hamba all ei karju, siis kuningkobra on üsna peps. Ta jahib peamiselt ainult teisi madusid. Mürgita nastiklaste kõrval langevad kuningkobra roaks ka mürkmaod nagu kraitid, kaunismaod ja kobrad. Mõnikord laseb ta hea maitsta ka sisalikulistel. Linde ja imetajaid ründab ta ainult siis, kui tunneb end nende poolt ohustatud olevat.
          Ta elutseb tihedates asustamata metsades ja rohualadel . Sageli elab ta ka asustatud piirkondades.Ta ronib hästi mööda puid, kuid tavaliselt liigub maapinnal. Kuningkobra on päevase  eluviisiga.

aadressid:
 

No comments:

Post a Comment